Saps què és una llavorteca?

A Pomezia reprenem l’activitat vinculada a les llavors transfrontereres del conuco de Les Cabasses: durant tres jornades, acompanyades per Paloma Stafford i Antonio Monroy aprendrem diverses maneres de conservar llavors. A partir de sabers ancestrals i tècniques contemporànies, seguirem compartint i construint sobre com tenir cura de la vida en relació amb la cultura, el ritual, l’alimentació o la comunitat.


Què és el conuco de Les Cabasses? Ës un projecte que vol impulsar una parcel·la agrícola situada al Parc Agrari del Baix Llobregat per al cultiu ecològic de productes alimentaris característics de sistemes agroalimentaris i gastronomies diverses, així com impulsar la creació d’un circuit curt de producció ecològica, distribució sostenible i consum conscient d’aquests mateixos productes integrat per petits comerços locals situats a l’Hospitalet que importen productes al·lòctons procedents de sistemes alimentaris agroindustrials transnacionals, així com per grups i cooperatives de consum de productes agroecològics.

 

L’objectiu del projecte és: 

 

– Impulsar i enfortir una xarxa econòmica de proximitat, participada per persones en situació de migració i adreçada a satisfer la necessitat de mantenir a través de la dieta vincles culturals amb llocs d’origen diversos.

 

– Introduir els valors de l’economia social i solidària en el circuit de producció i distribució que actualment satisfà aquesta necessitat mitjançant la importació de productes agroindustrials.

 

– Donar a conèixer les potencialitats d’adaptabilitat i resiliència climàtica d’alguns del cultius provinents d’agroecosistemes sota forta pressió socioambiental i la diversitat gastronòmica i cultural del territori, tot ampliant les opcions de consum conscient a nous àmbits —com els menjadors escolars, per exemple— i mercats.

 

El conuco es vincula així amb les trames comunitàries del barri de la Florida, com la xarxa de sobirania alimentària i la comunalitat urbana La Florida s’aveïna.

 

Què és una llavorteca? És una biblioteca de llavors, en aquest cas, vingudes d’arreu dins la maleta de les veïnes de l’Hospitalet. Volem que la llavorteca sigui un recurs d’ús comú, que serveixi les persones per vincular-se a la terra, a allò que mengem i al nostre propi cos.

 

Us esperem amb ganes de construir un espai còmode per a les llavors que seguim guardant i compartint.

 

Ens veiem el divendres 3 de maig a les 16 h a Pomezia (carrer Pins 10, Florida). I reserveu els divendres 10 i 17 de maig!

 

Si vols assistir envia’ns un correu a: hola@lafundicio.net 😉