Quins mitjans tenim per moure'ns per la ciutat de forma sostenible i com les podem promoure?

Dimecres 24 d’abril tenim una conversa amb el Raúl de L’Henbici i en Ramón, membre del Centre d’Estudis de l’Hospitalet i treballador durant quaranta-vuit anys a TMB per parlar sobre la mobilitat sostenible.
Quins mitjans tenim per moure’ns per la ciutat de forma sostenible i com les podem promoure? La ciclologística i el transport públic són opcions que ofereixen una alternativa a l’ús del cotxe i tots els impactes socials, ambientals i climàtics que genera.

 

Les ciutats han crescut a partir d’un model que sembla haver-se oblidat de les persones i les seves necessitats: territoris tallats per carreteres i autopistes que impedeixen la lliure mobilitat, la transformació del sòl públic per espais privats (ocupats per pàrquings, entre altres), congestió per un trànsit caòtic i perillós, contaminació de l’aire i acústica… Sembla que els drets dels automòbils dominen per sobre dels drets de les vianants i hauríem de començar a pensar en un replantejament urbanístic i opcions que restitueixin el carrer, les places i els espais públics per tornar a moure’ns, trobar-nos i jugar a les ciutats. En definitiva, viure millor.

 

La concepció ecofeminista de la cura de la vida és la base ideològica de la qual partirà la conversa, si voleu saber més no dubteu a assistir a l’espai de ràdio obert o escoltar-vos el pòdcast un cop pujat al canal de Spotify del programa comunitari Des dels Blocs.