Benvingudes, economies silvestres

L’espai Economies silvestres neix amb vocació de xarxa i d’intercooperació, explorant alternatives econòmiques a través de la costura. Aquí, la pràctica tèxtil és entesa com una eina d’acció comunitària al servei del barri per a la integració social i l’enfortiment del suport mutu.

L’organització de les veïnes entorn el rober solidari de la xarxa de suport de Pomezia ha donat peu a un treball col·lectiu al voltant d’experiències concretes de foment de l’autoocupació de dones i col·lectius migrants.

 

Les entitats participants són l’Associació de veïns i veïnes de La Florida, que té cura del rober solidari; Black Tribute Merch, que dissenya i fabrica peces de roba amb teixits africans; Costureras pa’lante, una associació de dones migrades interessades a aprendre i compartir sabers de costura; Honducat, que amb les danses folklòriques hondurenyes expressa i transmet la seva cultura; LaFundició, cooperativa cultural de llarg recorregut a l’Hospitalet; Mi Tesorito, peces de ganxet tramades amb amor per a personalitzar l’outfit de les criatures; i Mio mundo creativo, fent realitat la conciliació familiar i laboral.

 

A la inauguració del 23 de març es van presentar els diferents projectes i les properes activitats de l’espai. Amb el suport de persones voluntàries, l’espai romandrà obert matins i tardes: vine a conèixer-nos!